Honoursprogramma WDKA

Het instituutsbrede Honoursprogramma van de Willem de Kooning Academie vond plaats in nauwe samenwerking tussen WdKA en Creating 010. De lector was mededocent bij alle lessen, co-assessor bij de intakegesprekken en gaf persoonlijke afstudeerbegeleiding aan vier excellente studenten.

In de leerwerkgemeenschap met de 3e jaarstudenten werd gemeenschappelijk theorie- en praktijkonderzoek naar bewaking en beveiliging, en hun betekenis voor design en kunst, gedaan. Naast de studie van actuele gebeurtenissen (de Snowden/NSA-affaire) werden klassiekers van thematisch relevante kunst- en cultuurtheorie gelezen (met focus op Michel Foucault) en media- en architectuurprojecten bestudeerd. In de nieuw opgezette community voor 2e jaarsstudenten bezochten we samen met de studenten exposities en symposia over maatschappijkritische hedendaagse kunst en design, waarover na afloop uitgebreid werd gediscussieerd.

Van de vier excellente 4e jaarsstudenten zijn er drie naar masteropleidingen doorgestroomd (waarvan één universitaire researchmaster) en de bachelorscriptie van de vierde student werd in een vaktijdschrift gepubliceerd.

Instituut: WdKA Medewerkers: Jan van Heemst, Florian Cramer, Karin Hillen
Studenten: 50+ studenten Resultaat: honours community 2e jaar studenten, leerwerkgemeenschap 3e jaarstudenten, afstudeertraject met honoursdegree