PrivacyLab 010

Vanuit het multidisciplinaire project PrivacyLab 010 is het idee ontstaan om voor het fenomeen privacy een meer permanente plek te creëren binnen Hogeschool Rotterdam. Dit omdat privacy binnen de context van big data een relevant en actueel onderwerp is. Privacy design en engineering zijn actuele kwesties waaraan Hogeschool Rotterdam een constructieve en praktische bijdrage kan leveren. Binnen het privacy domein richten we ons in eerste instantie op vraagstukken die een relatie hebben met big en open data, openness, privacy, vertrouwen, identity, design, veiligheid en security. In In PrivacyLab 010 komt daarmee een belangrijk deel van het onderzoek naar, onderwijs in en praktijk van het thema big en open data samen.

PrivacyLab 010 is een AppLab010 project. Hierin doen kenniscentra en opleidingen van Hogeschool Rotterdam onderzoek naar de rol en betekenis van ontwerp binnen onderwijs en sociale innovatie. AppLab010 vind je in heel Rotterdam.

Betrokken Onderwijsinstituten

Communicatie, Media en Informatietechnologie, Willem de Kooning Academie en in de toekomst andere onderwijsinstituten van Hogeschool Rotterdam. 

Samenwerkingspartners

Urban Big Data Rotterdam, Erasmus Universiteit, Gemeente Rotterdam, Centric, Ministerie van Veiligheid en Justitie, TNO, TU Twente en MOTI (Museum of the Image) Breda.

Revelante link

Hier een voorbeeld van een succesvol PrivacyLab 010 concept, ontwikkeld in de context van het CMI MediaLab:

http://www.beveiligingsupdate.nl/2015/07/16/studenten-bestoken-eigen-school-met-phishing-mail/