Ik ben ster(k)

Het ik-ben-ster(k) platform, ontwikkeld door onze afstudeerder Emilia Pucci, is genomineerd voor de future concepts van de Dutch Design Awards.

Ik ben Ster(k) is een ‘peer to peer platform’ dat de positie van gestigmatiseerde jongvolwassenen versterkt. Het talentontwikkelingsplatform richt zich op de passies en interesses van deze groep, en gebruikt nieuwe technologieën om de participatie van deze jongeren te vergroten. Hierdoor wordt hun positie binnen de eigen gemeenschap versterkt. Selectiecommissie: De jury waardeert het feit dat een ontwerper zich ontfermt over jongeren die in een lastige sociale positie verkeren. De eerste experimenten die Pucci uitvoerde met dit platform hebben gewerkt: uit de praktijk blijkt dat de jongeren dankzij dit platform een positiever zelfbeeld krijgen, leiderschapskwaliteiten ontwikkelen en dat hun creativiteit gestimuleerd wordt.

De Future Concepts Award is een nieuwe prijs van de Dutch Design Awards. Vandaag maakt de organisatie de finalisten in deze categorie bekend. Verdeeld over twee subcategorieën (Visies & Concepten en Service & Systeem) heeft de selectiecommissie zes finalisten aangewezen. Allen bieden bijzondere oplossingen of voorstellen binnen maatschappelijke thema’s zoals gezondheid, mobiliteit, veiligheid en (nieuwe) energie. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 19 oktober, tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Daar zal ook het werk van alle finalisten en winnaars van 19 t/m 27 oktober te zien zijn op de overzichtstentoonstelling.