Weekend van de Wetenschap: 3D printen & lasersnijden

Het Weekend van de Wetenschap is het wetenschap en technologie festival van Nederland.

In het weekend van 5 & 6 oktober openen musea, (onderzoeks)instellingen, universiteiten, bedrijven en tal van andere organisaties hun deuren voor het brede publiek. Bezoekers ervaren hoe leuk, interessant en belangrijk wetenschap en technologie is. Ook het Stadslab opent op deze dagen haar deuren voor het grote publiek.

In deze workshop kan jong en oud kennismaken met de mogelijkheden van een 3D printer en/of Lasersnijder. Je kunt de hele dag langskomen om zelf experimenten te doen. We leren je meer over de werking van de 3D printer en/of lasersnijder. Maar je gaat vooral zelf aan de slag met de apparaten. We leren je eerst een klein ontwerpje te maken (Je mag hier ook al thuis mee beginnen, maar dat hoeft niet). Als je tevreden bent met je ontwerp ga je zelf je object 3D printen of uitsnijden.

Het werken met de apparaten gaat langs 3 stations:

Inspiration station: Bedenk wat je zou willen maken.
Creation station: Maak een ontwerp. We kunnen je hierbij helpen. (Je mag hier ook al thuis mee beginnen, maar dat hoeft niet)
Fabrication station: Print of snij je ontwerp met behulp van de 3D printer of lasersnijder. We leren je hoe je de machines zelf aanstuurt.

Je mag je creatie natuurlijk meenemen naar huis!
Voor de gebruikte materialen brengen we vaste (maximale) prijs in rekening van € 7,50.

Aanmelden is niet nodig. Maar aanmelden via Facebook vinden we leuk!
>> Laat weten dat je komt op vrijdag 4 oktober
>> Laat weten dat je komt op zaterdag 5 oktober