Uitnodiging 9 april 2015 – International Internet of Things Day Rotterdam

Blijvend bijdragen aan de ontwikkeling en verspreiding van de belangrijke thema’s in ons vakgebied. Het is de kern van de missie van Kenniscentrum Creating 010. Het is ook de reden waarom we dit jaar weer een Rotterdamse hub zijn van de International Internet of Things Day. Internet of Things betreft zo’n belangrijk thema uit ons vakgebied. We hebben ons er voor langere tijd aan gecommitteerd. De focus van ons onderzoek ligt op de sociale impact en betekenis van Internet of Things voor mensen in de stad.

Het is met veel plezier dat we je uitnodigen voor de vierde Internet of Things Day op 9 april 2015 op Wijnhaven 103 in Rotterdam. Kom met ons experimenteren hoe technologie de ervaring van mensen kan verrijken, proef aan de nieuwste ontwikkelingen en technologie en deel je expertise met andere professionals. Een heus feestje voor de bevlogen maker.

iotrotterdam
Je kunt op verschillende manieren participeren in ons programma. Neem deel aan de Hackday, waarin je een dag lang aan de slag gaat in een multidisciplinair team van beleidsmakers, designers, hackers, studenten, docenten en burgers om een prototype te ontwikkelen voor een wearable. Of schrijf je in voor de expert meeting Predictive Analysis van Justien Marseille en verken samen met haar hoe je met big data de toekomst kunt voorspellen. Samen met onderzoeker Jan Kroon leer je over de technologische mogelijkheden van NFC, Bluetooth LE (iBeacon) en camera image processing en brainstorm je over nieuwe toepassingsmogelijkheden. Of laat je tijdens de keynote lunchlecture bijpraten door lector Peter Troxler over de uitdagingen van het ontwerpen voor Internet of Things. Tenslotte presenteren eerste- en derdejaars studenten van de opleiding Communication and Multimedia Design prototypes van IOT-applicaties.

Wil je meer weten? Ga naar www.iotrotterdam.nl voor alle details over het programma. Via de website kun je je ook aanmelden voor deelname.

We zien er naar uit om jou en je collega’s op 9 april te ontmoeten. En om met elkaar lekker aan het werk te gaan.

Hartelijke groet, namens Creating010,

Peter van Waart, Justien Marseille, Jan Kroon, Peter Troxler, Mio van der Lijn, Michiel Buisman en Iskander Smit

Initiatiefnemers Internet of Things Rotterdam