Tentoonstelling: No Humans Involved door HOWDOYOUSAYYAMINAFRICAN?

Op donderdag 21 mei 2015 om 17.00 uur wordt de tentoonstelling ‘No Humans Involved‘ geopend, de tentoonstelling zal geopend zijn tot 16 augustus 2015. No Humans Involved is een tentoonstelling van het multidisciplinair kunstenaarscollectief ‘HOWDOYOUSAYYAMINAFRICAN?’ dat bestaat uit 45 kunstenaars, die gedurende afgelopen jaren in verschillende samenstellingen hebben samengeleefd en -gewerkt.

De leden van het collectief zijn beeldend kunstenaars, perfomance kunstenaars, schrijvers, dichters, componisten, academici en filmmakers uit de hele wereld die vanuit diverse steden cross-disciplinair samenwerken. De projecten die dit collectief bedenkt en creëert, functioneren als labatoria voor onderzoek, productie en debat.

Jasmine Murrell, Immortal Uterus, 2014, courtesy de kunstenaar

Via video- en sculpturale installaties, drukwerk, geluidswerken en korte films  onderzoekt het kustenaarscollectief de diverse vormen die onze identiteit door sociale en historische factoren heeft aangenomen. No Humans Involved protesteert tegen ingesleten ideeën en ideeën over schoonheid en creëert nieuwe perspectieven op wie en wat we ‘mens’ noemen. De tentoonstelling is samengesteld door Nana Adusei-Poku (Curatorial Fellow, Witte de With en Lector Culturele Diversiteit bij de Hogeschool Rotterdam), Sienna Shieds en Crista Bell van HOWDOYOUSAYYAMINAFRICAN?, samen met Defne Ayas (directeur Witte de With) en Natasha Hoare (Associate Curator, Witte de With).

Tentoonstelling is geopend vanaf 22 mei – 16 augustus 2015
Opening:  21 mei 2015, 17:00 uur
Performances om 18:00 uur