Stories op social media: 3 musthaves voor een ijzersterk visueel verhaal

Er worden dagelijks talloze stories gecreëerd, van het uitwisselen van de laatste roddels op de werkvloer tot aan bedrijfsverhalen op Instagram Stories. De afdeling Storytelling in de boekhandel lijkt maandelijks uit te breiden. Verhalen delen, we zijn er dol op. Met de komst en populariteit van social media lijkt ook het aantal online visual stories te groeien. Voor merken ligt hier een kans. Maar wat kenmerkt nu een goed, visueel verhaal?

Visual stories voor verspreiding van je merkboodschap

In het onderzoeksproject ‘The Network is the Message’ van Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht onderzoeken we met een tiental bureaus hoe we de effectiviteit van branded content kunnen vergroten. Visual story posts blijken een succesformule te zijn voor de verspreiding van je merkboodschap (Yuki, 2015; Tarute, Nikou & Gatautis, 2017). Maar wat er dan precies onder een visual story wordt verstaan, blijft giswerk. Daarom bekijken wij wat een visueel verhaal op social media nu precies kenmerkt. Wel zo handig als je zelf een visual story wil ontwikkelen.

Wat zijn de succesfactoren voor een sterk, visueel verhaal?

Momenteel bestuderen we talloze verhalende posts op Instagram die effect hebben op de branding en de online reputatie van een merk. We kijken naar de volgende type Instagram posts:

  1. van bedrijven (branded stories)
  2. van verhalen die ambassadeurs delen en vervolgens door het bedrijf worden ge-repost (user generated stories)
  3. en van verhalen die mensen delen (lived stories) en waar een merk of bedrijf op reageert.

Want wat zijn nu de succesfactoren voor een sterk, visueel verhaal? Oftewel: een verhaal dat de engagement met klanten structureel verhoogt? Graag delen we met jullie onze selectie van een aantal musthaves en nice-to-haves om een sterke story neer te zetten.

Lees meer hierover op frankwatching