Rotterdam Modemakers

Donderdag 30 april 2015 presenteerde het Kenniscentrum Creating 010 en de Willem de Kooning Academie het event ‘Modemakers aan Tafel’. In Rotterdam weten modeontwerpers en lokale kleermakers elkaar nog slecht te vinden. Dat terwijl ze hun werk en markt delen en met veel dezelfde zaken te maken hebben. Denk maar aan duurzaamheid, lokale productie en visual prototyping.

Alle expertise op deze gebieden brengen Kenniscentrum Creating 010 en de Willem de Kooning Academie op 30 april bij elkaar. Uitgenodigd zijn alumni en studenten Mode en Arts & Crafts, en Rotterdamse kleermakers- en maaksters: jij bent ook van harte welkom bij de gezamenlijke werksessie ‘Modemakers aan Tafel’.

Welke vragen heb jij als professioneel modemaker over duurzaamheid, slow fashion of virtual prototyping? Mail ze ons om er op 30 april in drie themagroepen aan te werken. Ellen Sillekens (ontwerpster van duurzame textielproducten), Sandra Kuijpers (onderzoekster Physical versus Virtual Cloth) en nog een gastdocent Slow Fashion begeleiden ieder een workshop en zoeken gezamenlijk naar oplossingen, vervolgvragen en praktische tips en tricks.

Speciale gast bij ‘Modemakers aan Tafel’ is Christine Vroom (Research and Development bij Het Nieuwe Instituut). Zij geeft een preview van Het Nieuwe Modemuseum dat vanaf 12 september a.s. wordt geopend in Het Nieuwe Instituut.

Programma

17.30 – inloop in Fabric Station
18.00 – welkomstwoord en introductie workshops
18.15 – 3 workshops, maak je keuze: Slow Fashion, Duurzaamheid of Visual Prototyping
19.30 – preview van Het Nieuwe Modemuseum
19.45 – kaartjes en kennis uitwisselen
20.00 – afsluiting

John Coenen (Arts & Crafts), Liane van der Linden (onderzoek) en Gerrit Jan Vos (mode)