Openbare les: a Stake in the Unknown

A Stake in the Unknown

LECTURE / OPENBARE LES A Stake in the Unknown

Tuesday 18 November 2014, 3.30 – 6 pm
Location: Auditorium, Witte de With

U bent van harte uitgenodigd voor de Openbare Les A Stake in the Unknown door Nana Adusei-Poku, Lector Culturele Diversiteit bij Hogeschool Rotterdam, op dinsdag 18 November 2014 in het Auditorium van Witte de With Center for Contemporary Art.

Waar begint het werk over Culturele Diversiteit: bij onszelf of bij anderen? Kunnen we zinvolle antwoorden vinden door databases te onderzoeken? Of juist via sociaal onderzoek, en door het zichtbaar maken van mensen die anders buiten deze discussie worden gehouden? Op basis van ontwikkelingen in de hedendaagse kunst, richt deze lezing zich vanuit een historisch perspectief op kennis (uit verschillende disciplines) die in een Europese context te weinig aan bod komt, om die kennis als uitgangspunt te nemen voor een discussie over wat Culturele Diversiteit vandaag de dag kan betekenen. Vanuit een historische blik op onze huidige situatie, toont de lezing ook de mogelijkheden die ontstaan door diversiteit te zien als iets dat voortdurend verandert.

Aangezien Culturele Diversiteit ook over dialoog gaat, zijn er drie respondenten uit verschillende disciplines en expertisegebieden aanwezig bij de lezing: Charl Landvreugd, Patricia Kaersenhout en Vincent van Velsen. Dagvoorzitter is Renée Turner Directeur Piet Zwart Instituut, Hogeschool Rotterdam.

De Openbare Les A Stake in the Unknown door Nana Adusei-Poku is de inaugurale rede van het lectoraat Culturele Diversiteit van het kenniscentrum Creating 010, Hogeschool Rotterdam en zal in het Engels zijn.

Deze lezing is onderdeel van Studium Witte de With, een een platform voor kunst, theorie en wetenschap met als doel om een brug te slaan tussen verschillende velden van kennis op het gebied van de geesteswetenschappen. Studium Witte de With onderzoekt en analyseert actuele tendensen in cultuur en politiek.

Image: Hank Willis Thomas, Your Skin Has the Power to Protect You 2008. Courtesy of the artist and Jack Shainman Gallery.