Ontwerpers spelen cruciale rol bij innovatie

Op 4 juni aanstaande wordt onder de arcaden van Het Nieuwe Instituut (HNI) een tentoonstelling over innovatie in Rotterdam geopend. Bij die gelegenheid organiseert HNI een seminar over innovatie. Verschillende sprekers belichten het thema vanuit uiteenlopende invalshoeken.

Creative business lector Paul Rutten, werkzaam bij Creating 010 richt zich in zijn bijdrage op de bijzondere rol van de ontwerper. Volgens Rutten is de ontwerper de cruciale schakel in de verbinding van urgenties en mogelijkheden. Ontwerpers slaan de brug tussen wetenschappellijke en professionele kennis aan de ene en de toepassing en de gebruiker aan de andere. Ten onrechte gaat in de debatten over innovatie de meeste aandacht uit naar de wetenschappelijke kennisontwikkeling. De rol van ontwerpers, van architectuur tot productontwerp, blijft daardoor onderbelicht.

Het seminar start om 15 uur. Naast Rutten spreken Arjen van Klink (Rabobank Rotterdam), Brend Kouwenhoven (Cambridge Innovation Centre), Erik Sterk en Maurice Specht (De Makers van Rotterdam). Afsluitend wordt de expositie Rotterdamse Innovatiemarkt feestelijk geopend. De tentoonsteling loopt van 4 juni tot 23 augustus.

Voor meer informatie zie:

http://worldexpo.hetnieuweinstituut.nl/activiteiten/seminar-en-opening-rotterdamse-innovatiemarkt

 

Tentoonstelling innovatie