Makers aan het woord! Smart Pop-Up Donderdag 29 januari, 15.00-18.00 uur, Middellandstraat Rotterdam

Makers aan het woord! Aanstaande donderdag ben je van harte welkom om deze makers (4e jaars studenten van de Minor+ Making for Professionals & Experience Design for the Internet of Things) te ontmoeten en deze projecten te zien werken!

Bekijk hieronder de video:

Smart Pop-Up Rotterdam (Minor+ Making for Professionals & Experience Design for the Internet of Things) from Creating 010 on Vimeo.

Smart pop-up wil de bewoners van de Middellandstraat helpen technologie zo toegankelijk te maken dat bewoners zelf met technologie aan de slag kunnen. Het afgelopen half jaar hebben tien studenten van de Hogeschool Rotterdam, mede dankzij het Stadslab Rotterdam, hun handen uit de mouwen gestoken om bewoners doormiddel van technologie uit de wijk Middelland bij elkaar te brengen.

Smart PopupMet Smart Popup wordt onderzocht wat technologische ontwikkelingen te betekenen hebben voor het leven in de stad.
Wat hebben bewoners in de wijk zelf aan Internet of Things, Open Data, sensoren en Smart Things? Hoe kunnen burgers daarmee meer inzicht krijgen in de eigen leefomgeving en actief bouwen aan een mooie, veilige en inspirerende stad. Middels participatieve ontwerpmethoden worden samen met bewoners interactieve toepassingen ontwikkeld voor de wijk. Dat is een bottom-up aanpak voor de ontwikkeling naar een smart city waarin de mens centraal staat.

Smart Popup is een initiatief van Kenniscentrum Creating 010 en het het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie van Hogeschool Rotterdam i.s.m. Gemeente Rotterdam.

 

Donderdag 29 januari 15.00 – 18.00 Smart Pop-Up!
Bij deze minor zijn Peter Van Waart, Leo Remijn, Justien Marseille, Eva Visser en Manon Mostert – van der Sar betrokken vanuit Kenniscentrum Creating 010.