Leraren van LOT Wetenschap & Techniek presenteren hun opbrengsten

In september startte kenniscentrum Creating 010 in samenwerking met Roffab en Kind & Onderwijs het Leerkracht Ontwikkelteam (LOT) rondom Wetenschap & Techniek. Met deze LOT maken we voor het eerst de vertaling van onze kennis van onderwijs (op het gebied van onderzoeken, ontwerpen en maken) naar het basisonderwijs. De LOT wordt ondersteund door het Expertisecentrum Wetenschap & Techniek Zuid-Holland. Al eerder, december 2015, presenteerde de eerste groep van 16 leraren hun resultaten aan collega leraren. Afgelopen woensdag presenteerde ook de tweede groep, van 24 leraren, hun resultaten in de nieuwste makerspace van Rotterdam: de Bouwkeet.

De doelstelling van het LOT is leerkrachten vaardigheden op te laten doen en kennis te laten maken met diverse vormen van techniek en wetenschap. Hiermee kunnen ze hun leerlingen op een creatieve wijze aanzetten tot het ontwikkelen van vaardigheden op het gebied van technisch ontwerpen en maken. Ook hebben leerkrachten voldoende bagage om een meerjarenplan op te stellen.

Van de eerste presentatie van de LOT, gefaciliteerd door Manon Mostert – van der Sar, is een video gemaakt.

 

 

Voor een impressie van de tweede serie van LOT, gefaciliteerd door Tom van Doveren, kunt u hier diverse foto’s terugzien.

Relevante links over het Leerkracht Ontwikkelteam:

Leerkracht Ontwikkelteam Wetenschap & Techniek in het basisonderwijs van start!

Het LOT presenteert zichzelf

Hands-on onderwijs