Internationale Silly Smart Thing workshop met CMI/Creating 010 en Elisava School of Design

SSThWorkshop_1
Donderdag 13 jullie bezochten studenten van de master Research for Design and Innovation van design school Elisava uit Barcelona het Stadslab voor een Silly Smart Thing workshop. De workshop was georganiseerd door Peter van Waart en Jorge Rodriguez Nieto (Elisava). De groep was deze week in Nederland in het kader van hun internationale Design Thinking Week.

Samen met 5 studenten van CMD, Communicatie en WIllem de Kooning Academie gingen zij in teams aan de slag om voor een openbare plek in de stad een smart thing te maken dat voorbijgangers een blij gevoel zou geven (geinspireerd door chindogu) en verbonden zou laten voelen. De studenten die bij aanvang nauwelijks wisten hoe je met sensoren interactieve producten kan maken, bleken na een korte introductie van Leo Remijn in een halve dag tot een aantal opmerkelijke concepten te komen.

De bedoeling is om in de toekomst met Elisava vaker tot uitwisseling te komen. Een bezoek van de CMI-minoren Creating Value in the Public Domain (Justien Marseille), Experience Design for the Internet of Things (Peter van Waart), Making for Professionals (Leo Remijn) en Desingful Innovation for 1 billion people (Saskia Best) is al gepland.