GovJam 2015

9, 10 en 11 juni wordt in Rotterdam voor de tweede keer de GovJam georganiseerd.
De GovJam is een jaarlijks wereldwijd evenement waar overheid, designers en studenten van hogescholen en universiteiten samenwerken om publieke dienstverlening te verbeteren en te vernieuwen.

In deze driedaagse werken zestig ambtenaren, studenten en designers aan concrete en innovatieve oplossingen voor actuele vraagstukken op het gebied van dienstverlening van de (gemeentelijke) overheid.

Deelnemers lopen met een team, onder stevige begeleiding door ervaren facilitators, het gehele ontwerpproces door tijdens de jam. Je maakt customer journeys en service blueprints en maak en test je analoge en digitale protoypes van je concept.

Op de derde dag wordt het event afgesloten met presentaties voor een ervaren jury en een expositie voor groot publiek, waaronder de gemeentesecretaris Philippe Raets van de gemeente Rotterdam

GovJam-2015-rotterdam

Meld je aan
Meedoen aan de GovJam biedt veel voordelen, zo maken alle deelnemers kennis met nieuwe mensen en delen creativiteit, kennis en ervaring. Je leert hoe je zelf service design tools kunt toepassen en hoe een ‘ontwerpende’ manier van denken je kan helpen met het oplossen van problemen. Er zijn nog plekken over, aanmelden kan hier.

Informatie
De GovJam zal plaatsvinden in het prachtige gebouw van UNITiD Rotterdam, dat goed bereikbaar is via metrostation Beurs of metrostation Leuvehaven. De exacte locatie en het 3-daagse programma is te vinden op de website van GovJam.