Peter van Waart

Peter van Waart

Hoofddocent

Het is al enige tijd geleden dat ik geinteresseerd raakte in culturele en menselijke waarden. Opgeleid als docent beeldende vormgeving en onderwijskundige, had de reproductievan culturele waarden door het onderwijssysteem mijn aandacht. Mijn eerst baan was echter hett managen van (onderwijs)multimediaproducties. Sindsdien ben ik gefascineerd door technologie.

Na een aantal jaar keer die ik terug naar het onderwerp van menselijk waarden, nu bij een marktonderzoeksbureau waar ik ervaring opdeed in marketing, communicatie en branding. Geleidelijk kwam ik erachter dat ik graag mensen coachte en trainde en besloot ik bij Hogeschool Rotterdam te gaan werken als docent bij de opleiding Communication & Multimedia Design van het Instituut voor  Communicatie, Media en Informatie Technology (CMI). De Hogeschool maakt het mogelijk dat ik promotieonderzoek doe bij de TU Delft naar richtlijnen voor het ontwerpen van betekenisvolle technologie.

Ik ben een van de intiatiefnemers van  Rotterdam Open Data en StadsLab, beide gericht op het betrekken van Rotterdammers bij het ontwerpen van betekenisvolle toepassingen in de stad. Ik initieerde en coordineerde de minor Urban Interaction Design (Urban IxD). Daarnaast initieerde en organiseerde ik de Global Service Jam Rotterdam, de Rotterdam GovJam en de International Internet of Things Day Rotterdam. Alles is gericht op de participatie van burgers bij het ontwerpen van betekenisvolle interactieve technologie in de stad.