Justien Marseille

Justien Marseille

Hoofddocent

Justien Marseille, (drs. UvA, 1993) is sinds 2008 verbonden aan de Hogeschool Rotterdam.

Justien begon in 2008 bij de Hogeschool als –interim- coordinator MedMec, een 2 jaar durend programma voor ruim 200 studenten waarin theorie, praktijk en ervaring rond technische en culturele veranderingen rond nieuwe media een rol spelen. Binnen dit program werden de modules Trendonderzoek, Co-creatie, Virtual Democracy en Big sister ontwikkeld en met de studenten van context voorzien. In 2009 stond Justien aan de basis van de eerste Pressure Cooker die op de Hogeschool werd georganiseerd.

De binnen het curriculum opgedane kennis met het co-creeren van wijkoplossingen bleek in 2010 de moeite van een internationale presentatie waard. Dit mondde uit in de minor co-creatie die alweer een paar jaar meegaat. In 2011 begeleidde Justien een I-lab rond sensoring, ambitieuze studenten ontwikkelden een waar ervaring- spektakel voor een TED x Youth conferentie.

Naast werk op de Hogeschool is Justien sinds haar afstuderen (Communicatiewetenschap. UvA, 1993) trendanalist. Een houding meer dan een bedrijf, beschrijft ze zelf haar ‘Future Institute’. Met dit trendonderzoek werd ze meermaals genomineerd voor een vakprijs, en aanprezen als een van de beste in het vak.

Justien doorbreek paradigma’s, snijdt nieuwe thema’s aan is kritisch over  de hype, de waan van de dag.

Linkedin:

http://www.linkedin.com/in/justienmarseille

Twitter

@jhmarseille